Swego czasu o tranie było bardzo głośno, a potem jakoś o nim ucichło, a szkoda. Ma on bowiem niezmiennie zbawienny wpływ na naszą odporność, a więc powinniśmy po niego sięgać regularnie. Tran pozyskuje się z ryb. Poza licznymi witaminami ma on w sobie cenne kwasy nienasycone. Powinno się po niego sięgać szczególnie w okresach typowych zachorowań lub jeśli czujemy się osłabieni. Tran jest zdrowy i bezpieczny, nie ma większych przeciwwskazań, co do jego stosowania. Mogą go jeść dzieci i osoby starsze. Ci, którzy pracują umysłowo i ci, którzy mają na co dzień do czynienia z wysiłkiem fizycznym. Wszyscy przecież potrzebujemy odporności! A tran to właśnie sposób na usprawnienie ludzkiego układu odpornościowego. Wzmacniamy organizmu, niszczymy choroby w zarodku, a także przyczyniamy się do lepszego funkcjonowania naszego mózgu. Kto jeszcze jest nie przekonany powinien spróbować. Zapewne po pierwszej kuracji tranem poczujemy różnicę, a gdy dzięki niemu trafi nam się pierwszy sezon bez zachorowań, to nie zamienimy już tranu na nic innego.