Produkty, które poprawią odporność organizmu
Praca układu odpornościowego nie zawsze przebiega tak, jakbyśmy tego chcieli. Kiedy zaczynamy chorować zbyt często, warto zrobić wszystko, aby poprawić jego działanie. Pomocne okazują się w tym określone produkty, które warto włączyć do swojej diety. Podpowiadamy, co należy jeść, aby przestać zmagać się z częstymi infekcjami.
Siemię lniane
Znane jest w Polsce od dawna. Od lat zaleca się je osobom, które borykają się z problemami z układem trawiennym. Dzisiaj wiadomo, że zawierają duże ilości kwasów omega – Wykazują działanie przeciwbakteryjne. Idealnie komponuje się z owsianką, zmielonym można posypywać kanapki.
Zarodki pszenne
Jest to świetne źródło witamin z grupy B, które są bardzo ważne dla właściwej pracy układu odpornościowego. Ich spożywanie pomaga uporać się ze skutkami stresu, wspomaga również błony śluzowe. Dostarczają także witamy E, która oczyszcza organizm z toksyn. Oprócz tego zarodki pszenne są cennym źródłem: